(полу)ремаркета

Schmitz Cargobull S.CS Eco Fix — чентово ремарке с ниска задна част

Schmitz Cargobull S.CS Eco Fix — чентово ремарке с ниска задна част.

Аеродинамичното ремарке спестява гориво.

Години наред конструкторите на ремаркета озадачават как да подобрят аеродинамиката, без да губят товарното пространство. Schmitz Cargobull разработи серия от ремаркета през 2022 г., чиято височина е променлива. С по-ниска задна част, ремаркето има по-малко съпротивление и комбинацията спестява гориво.

Този Eco Fix е един от тези трейлъри. На около средата на товарното пространство покривът се извива надолу към задната част, а задната част е с около 45° по-ниска от предната. Конкретно: височината на предницата е 400 см, а на гърба е 355 см. Това изглежда като малка разлика, но веднага можете да видите, че комбинацията придобива форма на сълза. Разбира се, важно е тракторът да има спойлер на покрива, за да създаде оптимална форма.

Вътрешно ремаркето има височина от 265 см отпред до 220 см отзад. С по-ниско шаси могат да се добавят допълнителни 10 см височина на товарене. Спецификациите са съставени според изискванията на клиента. EcoFix има фиксиран покрив – следователно височината на влизане отзад е по-малка, отколкото сте свикнали. При товарене и разтоварване отстрани, височината на вмъкване, разбира се, е променлива, така че това ремарке е особено подходящо за транспортиране, където обикновено не се използва височината на товарене.

Използва се доверената рамка Modulo от Schmitz Cargobull. Предлага се и лека версия за допълнителен полезен товар. При поискване се предлага аеродинамичен калъф, който може да се монтира в долната част на шасито (вижте допълнителна снимка).

EcoFix е част от нова серия полуремаркета с брезентово платно от Schmitz. Другите два модела са с покрив, който можете да регулирате на височина.

Similar Posts