Iveco камиони микробуси

Iveco и Reefilla си сътрудничат, за да дадат втори живот на автомобилните батерии

Iveco и Reefilla си сътрудничат, за да дадат втори живот на автомобилните батерии

Фабриката за двигатели FPT Industrial и Reefilla, стартираща компания, предлагаща така наречената услуга за предсказуемо мобилно зареждане, стартираха пилотен проект, целящ да даде втори живот на батериите от електрически търговски превозни средства, по-специално на модела eBS37, инсталиран в IVECO eDAILY и микробуса .

Произведени от FPT Industrial в неговия завод за ePowertrain в Торино, някои от батериите eBS37 ще бъдат доставени на Reefilla, когато вече не са подходящи за захранване на електрическа тяга. Стартирането ще възстанови модулите на батериите и над 50% от вътрешните им компоненти. След това компонентите ще бъдат инсталирани в мобилните захранващи банки Fillee на Reefilla за използване при презареждане на електрическите превозни средства на клиентите. Използвайки части от високоефективните батерии eBS37, Reefilla разчита на значително увеличаване на капацитета за зареждане на своите захранващи банки Fillee.

Партньорството с Reefilla е пример за подхода, възприет от FPT Industrial за решаване на проблема с излезлите от употреба електрически тягови батерии. FPT наистина вижда „втория живот“ на тези батерии като възможност да се извлече допълнителна стойност от тях и шанс да се направи възможно най-добрият принос към кръговата икономика.

След положително завършване на пилотния проект, двете компании възнамеряват да продължат с по-широки технически и търговски преговори, за да засилят още повече синергията между своите съответни бизнес области.

Similar Posts