Iveco микробуси

Iveco показва различни версии на eDaily в Nufam.

Iveco показва различни версии на eDaily в Nufam. Много внимание на електрическото задвижване на панаира за товарни автомобили в Карлсруе.

Iveco ще покаже множество превозни средства на изложението за търговски превозни средства Nufam (21 до 24 септември 2023 г.). Те включват например превозни средства със задно задвижване или задвижване на четирите колела, кабини за дълги разстояния или кабини за екипаж, както и алтернативни CNG и електрически задвижвания с батерии. Специално внимание е отделено на електрически задвижвания Daily. (На снимката: eDaily, задвижвано с водород шаси.)

Например eDAILY шаси 72C14E/P с брутно тегло на превозното средство от 7,2 тона, с двойни колела, междуосие от 4750 mm, с три пакета батерии и затворен багажник, и eDAILY шаси 42S14E с брутно тегло на превозното средство от 4,2 тона и междуосие от 3 450 мм, с два акумулаторни блока и охладена каросерия. По този начин IVECO показва, че eDAILY покрива всички области на приложение на леки търговски превозни средства.

eDAILY разширява обхвата на електрическите търговски превозни средства и по този начин допринася за декарбонизацията на автомобилния товарен транспорт. Шасито е здраво и никакви части не стърчат над горната рамка на шасито. Това също прави eDAILY фаворит на културистите: цифрови и аналогови интерфейси (като CAN BUS 2.0B). Предлага се гама от ePTO до 15 kW. При зареждане енергията от електрическата мрежа може да се използва и за работа на оборудването.

Захранването от основните батерии позволява използването на ePTO дори когато eMotor е изключен. Задвижващият мотор е с максимална мощност от 140 kW (190 к.с.), максимален въртящ момент от 400 Nm и позволява максимална скорост до 120 km/h. Чрез активиране на функцията Hi-Power на eDAILY водачите могат да използват допълнително усилване на мощността, ако е необходимо. Режимът One Pedal Drive опростява шофирането и преобразува кинетичната енергия на спирането в електрическа.

Подобно на микробуса, шасито eDAILY има капацитет на теглене от 3,5 тона и се предлага с една, две или три батерии. Опцията за бързо зареждане с 80 kW позволява разширен обхват от 100 километра само за 30 минути. С eDAILY е възможен пробег до 300 километра в зависимост от варианта, профила на приложение, стила на шофиране и други фактори.

Впечатляващата гъвкавост, с която е известен DAILY, продължава и при моделите с шасита 4×4. 7-тонният се предлага с междуосие от 3480 до 4175 милиметра, 5,5-тонният предлага междуосие от 3080 до 4175 милиметра. Това прави DAILY 4×4 идеален за различни взискателни работни условия. С полезен товар до 4100 килограма, тегло на ремаркето от 3500 килограма и дължини на каросерията до пет метра, DAILY 4×4 предлага максимум индивидуални опции за персонализиране: мощни силоотводни механизми, богат избор от лесни за инсталиране оборудване от кабелни лебедки до снегорини и множество практични аксесоари.

Например, има шаси DAILY 4×4 55S18HA8D WX с платформа за самосвал. Има бруто тегло на превозното средство от 5,5 тона, междуосие от 3780 мм, кабина за екипаж и 3,0-литров двигател със 180 к.с.

Показани са и екологични версии на Stralis и Eurocargo.

Similar Posts