логистиката складиране фирми

IDC: Компаниите виждат критична възможност за намаляване на риска, докато веригата за доставки се стабилизира.

Големите компании с глобална логистика подобряват своята верига за доставки, като я правят по-гъвкава и прозрачна. По този начин прекъсванията трябва да могат да бъдат идентифицирани и разрешени по-бързо. Това става ясно от проучване на IDC. Това проучване, поръчано от Project44, показва, че логистиката се е възстановила от глобалните прекъсвания, причинени от Covid-19.

Други интересни открития от бялата книга включват:

1. Има няколко възможности за подобряване на пропускателната способност в рамките на логистичната верига: Повече от половината от анкетираните компании признават, че споделянето на информация в структуриран цифров формат подобрява производителността и пропускателната способност на веригата за доставки. И все пак по-малко от половината логистични данни в момента се споделят по този начин.

2. Липсата на оперативна видимост е скъпа: Близо една трета от анкетираните посочват, че техните компании плащат твърде много за логистика или губят приходи поради липса на оперативна видимост на веригата за доставки.

3. Видимостта в реално време поддържа използването на автоматизация, рационализирани работни процеси и технологии като изкуствен интелект и машинно обучение. Това предотвратява ръчни грешки, намалява натоварването и подобрява вземането на решения на всеки етап от процеса.

4. Компаниите инвестират в видимост въпреки икономическата несигурност: Повече от 72 процента от анкетираните компании увеличават инвестициите в видимост или ги оставят на същото ниво.

Project44 е платформа за проследяване на пратки. Те се възползват от текущите разработки, защото дават на клиентите представа за напредъка на логистичните процеси и помагат за предотвратяване на хаос в случай на инциденти (като война, пандемия или блокада).

„За да увеличим производителността и точността в допълнение към видимостта, е необходимо да следим отблизо тенденциите в технологията на веригата за доставки“, каза Саймън Елис, водещ анализатор на веригата за доставки и вицепрезидент на IDC. „Нашето изследване показва, че има само един начин да се постигне тази скорост на пропускателна способност и да се вземат по-ефективни и по-добре информирани решения. Компаниите трябва да подобрят видимостта, яснотата на информацията и контрола върху своята верига за доставки. Следователно повечето компании също дават приоритет на тези инициативи.“

Similar Posts